Zanimivosti

Popečeni ananas z burbonsko vaniljo in mandlji

A. K., Maja
7. 6. 2019, 16.01
Deli članek:

Mandlje so poznali že v mitoloških časih, ko so veljali za božanski plod, beli cvetovi mandljevca pa so predstavljali simbol plodnosti. Različne svetovne kuhinje uporabljajo mandlje na različne načine, mi pa vam jih tokrat predstavljamo kot dodatek k sladicam.

Dreamstime
Ananas z mandlji

Popečeni ananas z burbonsko vaniljo in mandlji

15 minut

Sestavine za 4 osebe:

500 g svežega ananasa
50 g masla
2 stroka burbonske vanilje
50 g rjavega sladkorja
vaniljev liker
20 g zmletih mandljev

Priprava:

Ananas narežemo na rezine. V ponvi segrejemo maslo in rezine na hitro popečemo. K sadju stresemo semena burbonske vanilje in mandlje ter vse skupaj potresemo s sladkorjem. Ananas flambiramo z vaniljevem likerjem.

Nasvet: Svežega ananasa nikoli ne hranimo v hladilniku. Najbolje ga je hraniti na sobni temperaturi, saj s tem pridobiva svoj aromatični okus.

Objavljeno v reviji Maja št. 10, 10. 5. 2019.

Zanimivosti

cistilnica-novak04
Zanimivosti

Oblačilom in preprogam se splača privoščiti pravo nego

Klic dobrote 2023_Bernarda Žarn in Jure Sešek
Klic dobrote 2024

Dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

leteči tigri
Claire Lee Chennault

Leteči tigri so rešili Kitajsko

_DSC5241
Zanimivosti

Huawei predstavil nove pametne ure in pojasnil pomen zabeleženih podatkov

20241028_100059_100551
Zanimivosti

Kaj je tako posebnega pri Huawei napravah, da Ciril Komotar ne more brez njih?

gus
3400 kilometrov v napačno smer

Kraljevi pingvin Gus močno zataval s svoje domovine na Antarktiki