Zanimivosti

Popečeni ananas z burbonsko vaniljo in mandlji

A. K., Maja
7. 6. 2019, 16.01
Deli članek:

Mandlje so poznali že v mitoloških časih, ko so veljali za božanski plod, beli cvetovi mandljevca pa so predstavljali simbol plodnosti. Različne svetovne kuhinje uporabljajo mandlje na različne načine, mi pa vam jih tokrat predstavljamo kot dodatek k sladicam.

Dreamstime
Ananas z mandlji

Popečeni ananas z burbonsko vaniljo in mandlji

15 minut

Sestavine za 4 osebe:

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Njena.si

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

500 g svežega ananasa
50 g masla
2 stroka burbonske vanilje
50 g rjavega sladkorja
vaniljev liker
20 g zmletih mandljev

Priprava:

Ananas narežemo na rezine. V ponvi segrejemo maslo in rezine na hitro popečemo. K sadju stresemo semena burbonske vanilje in mandlje ter vse skupaj potresemo s sladkorjem. Ananas flambiramo z vaniljevem likerjem.

Nasvet: Svežega ananasa nikoli ne hranimo v hladilniku. Najbolje ga je hraniti na sobni temperaturi, saj s tem pridobiva svoj aromatični okus.

Objavljeno v reviji Maja št. 10, 10. 5. 2019.

Zanimivosti

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem