Polnjene školjke
Za 4 osebe
Priprava: 45 minut
Sestavine: 1 čebula, 1 strok česna, 1 koren, 1 majhna bučka, 2 žlici olivnega olja, 200 g mešanega mletega mesa, 1 žlica paradižnikove mezge, 1 ščepec posušenega origana, 400 g paradižnikove omake, 80 g mocarele, ½ šopka peteršilja, sol, poper, 250 g velikih testenin v obliki školjk.
Priprava: Testenine skuhamo v slani vodi skoraj do konca. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Koren in bučko očistimo ter oboje na drobno zrežemo. Na olivnem olju popražimo česen in čebulo. Najprej dodamo meso in čez nekaj časa še korenje in bučke. Med praženjem večkrat premešamo. Solimo, popramo. Začinimo z mezgo in origanom, zalijemo s 50 ml vode in pokrito dušimo 20 minut. Z nadevom napolnimo kuhane testenine in jih odložimo v namaščen pekač, kamor smo prej zlili polovico omake. Potresemo jih z natrgano mocarelo in prilijemo preostalo omako. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in pečemo 15 minut. Preden postrežemo, zapečene testenine potresemo s sesekljanim peteršiljem.