Zanimivosti

Spomladanska solata s testeninami in šparglji

A. K., Maja
27. 4. 2019, 16.01
Deli članek:

Šparglji so ena prvih vrst pomladne zelenjave. Najprej so bili znani kot zdravilna rastlina, danes pa jih cenimo kot odlično vrtnino, bogato s kalcijem, magnezijem in cinkom ter vitamini A, C in E. Poleg vseh zdravilnih učinkovin, ki jih prinaša uživanje špargljev, veljajo tudi za odličen naravni afrodiziak.

Getty Images
Spomladanska solata

Spomladanska solata s testeninami in šparglji

30 minut

Sestavine za 4 osebe:
200 g testenin
150 g špargljev
75 g rukole
100 g češnjevega paradižnika
olje, kis
100 ml jogurta
2 šalotki
1 žlička sesekljanega pehtrana
sol in poper

Priprava:
Testenine skuhamo, odcedimo in ohladimo s hladno vodo. Šparglje temeljito operemo, jim odrežemo trše olesenele dele ter jih narežemo. V vreli slani vodi šparglje kuhamo pet minut. Ko so kuhani, jih odcedimo in ohladimo. Rukolo očistimo in jo damo v skledo, nanjo pa naložimo šparglje in paradižnik, narezan na kose.

Testenine pomešamo z oljem, kisom, jogurtom, sesekljano šalotko, pehtranom, soljo in poprom. Mešanico testenin in začimb položimo v skledo k rukoli, špargljem in paradižniku. Vse skupaj dobro premešamo in serviramo hladno.

Objavljeno v prilogi revije Maja št. 6, 15. 3. 2019.