Spomladanska solata s testeninami in šparglji
30 minut
Sestavine za 4 osebe:
200 g testenin
150 g špargljev
75 g rukole
100 g češnjevega paradižnika
olje, kis
100 ml jogurta
2 šalotki
1 žlička sesekljanega pehtrana
sol in poper
Priprava:
Testenine skuhamo, odcedimo in ohladimo s hladno vodo. Šparglje temeljito operemo, jim odrežemo trše olesenele dele ter jih narežemo. V vreli slani vodi šparglje kuhamo pet minut. Ko so kuhani, jih odcedimo in ohladimo. Rukolo očistimo in jo damo v skledo, nanjo pa naložimo šparglje in paradižnik, narezan na kose.
Testenine pomešamo z oljem, kisom, jogurtom, sesekljano šalotko, pehtranom, soljo in poprom. Mešanico testenin in začimb položimo v skledo k rukoli, špargljem in paradižniku. Vse skupaj dobro premešamo in serviramo hladno.