Zanimivosti

Testenine s šparglji in pršutom za božansko kosilo

A. K., Maja
27. 4. 2019, 11.01
Deli članek:

Šparglji so ena prvih vrst pomladne zelenjave. Najprej so bili znani kot zdravilna rastlina, danes pa jih cenimo kot odlično vrtnino, bogato s kalcijem, magnezijem in cinkom ter vitamini A, C in E. Poleg vseh zdravilnih učinkovin, ki jih prinaša uživanje špargljev, veljajo tudi za odličen naravni afrodiziak.

Getty Images
Testenine s šparglji

Testenine s šparglji in pršutom

30 minut

Sestavine za 4 osebe:
200 g svežih špargljev
100 g svežih paradižnikov
100 g pršuta
200 ml paradižnikovega soka
500 g testenin
šopek peteršilja
malo nastrganega sira
olivno olje

Priprava:

V vreli slani vodi skuhamo testenine. Medtem šparglje temeljito operemo, jim odrežemo trše olesenele dele in jih narežemo.
V vroči ponvi na olivnem olju prepražimo šparglje. Ko nekoliko posvetlijo in zadišijo, jim dodamo narezan pršut, premešamo ter dodamo še narezan paradižnik in paradižnikov sok. S poprom in soljo začinimo po okusu, v omako dodamo še sesekljan peteršilj. Testenine serviramo z omako iz špargljev in pršuta. Kot dodatek postrežemo sir.

Objavljeno v knjižici revije Maja št. 6. 15. 3. 2019.