Zanimivosti

Testo za palačinke malo drugače

A. K., Maja
29. 3. 2019, 16.01
Posodobljeno: 9. 10. 2024, 08.35
Deli članek:

Palačinke za vsako priložnost.

Revija Maja
Palačinke

Vsaj polovico moke pri pripravi palačink nadomestimo s polnovredno ali pirino moko. Za sladke palačinke polovico moke nadomestimo z mletimi orehi, lešniki ali mandlji.

Osnovni recept za palačinke

Sestavine za 20-25 palačink
500 g moke
800 ml mleka
ščepec soli
4 jajca
olje za pečenje

Moko stresemo v skledo, postopoma prilivamo mleko in zmešamo v gladko testo. Vmešamo sol in jajca.

V plitvi ponvi segrejemo malo olja. Testo z zajemalko po odmerkih zlivamo v ponev. Palačinke pečemo na zmernem ognju približno 2 minuti na vsaki strani, da zlato zarumenijo. Pečene palačinke shranimo na toplo.

Objavljeno v reviji Maja št. 6, 15. 3. 2019.