Zanimivosti

Preizkusili smo Masterchefovo kuhinjo

Teja Pelko
12. 4. 2019, 11.00
Deli članek:

Na POP TV se je začela peta sezona priljubljenega kuharskega šova Masterchef Slovenija, na kateri se za naziv MasterChef Slovenija, pokal in 50.000 evrov poteguje 16 ljubiteljskih kuharjev. Kako je biti v njihovi koži, smo novinarji med obiskom snemanja - pod budnim očesom tekmovalcev, ki so nas spremljali z balkona, in sodnikov - izkusili tudi sami.

Marko Vavpotič, M24.si
Luka je prišel preverit, kako poteka priprava njegovega zavitka.

Luka Jezeršek, Karim Merdjadi in Bine Volčič so nas postavili pred izziv: pripraviti smo morali njihovo najljubšo ulično hrano. Za Bineta so to rezanci, za Luko zavitek, za Karima pa sendvič s pomfrijem. Jed je bilo treba pred sodnike prinesti v posebej za to izdelani embalaži, za koga jo bomo pripravljali (vsak par je moral pripraviti eno jed), pa smo izvedeli, ko smo vzeli vrečko, v kateri je bila ena od embalaž. S kolegico Katjo Kajo Mejač sva dobili Luko.

Marko Vavpotič, M24.si
Sodniki Bine Volčič, Luka Jezeršek in Karim Merdjadi z embalažami svoje najljubše ulične hrane.

Nato so nam izročili še sestavine za zavitek (kumaro, paradižnik, solato, majonezo, piščančje meso in tortiljo), osnovne sestavine, kot so sol, sladka smetana, moka, olje, jajca, sladkor in poper, pa so nas čakale na pultu. Za pripravo jedi smo imeli na voljo 20 minut. Se sliši veliko, kajne? Pa ni bilo. V embalažo sva tortiljo tlačili (bila je malce velika, a tudi Luka je velik fant), ko so sodniki že odštevali: 5, 4, 3, 2, 1 … A pojdimo po vrsti. Po hitrem spoznavanju s štedilnikom ter vsebinami predalov in omaric je Katja Kaja narezala in začinila kumaro in paradižnik, razžvrkljala jajce ter oprala solato, jaz pa sem se lotila peke mesa. Ko je bilo pečeno, sem ga zalila s sladko smetano in začinila s poprom in soljo.

Katja Kaja pa je med tem spekla jajce in popekla tortiljo. Sledilo je zlaganje sestavin na tortiljo in nato v embalažo. Sodniki so za zmagovalno tortiljo razglasili tortiljo najinih kolegic Carmen Leban in Agate Rakovec Kurent, najino pa ocenili kot preveč sočno. Še danes nama ni čisto jasno, kako je to lahko nekaj slabega, in doma še naprej prisegava na to lastnost. Veliki zmagovalec pa je s svojimi rezanci postal Nejc Simšič. Njegov recept najdete spodaj.

Marko Vavpotič/M24
Nejc Simšič je s svojimi rezanci najbolj navdušil sodnike.

RECEPT

Rezanci ala Nejc Simšič

Sestavine

- riževi rezanci

- rakci/gamberi

- sojina omaka

- česen

- limonina trava

- ingver

- korenje, narezano na tanke trakce

- blitva, narezana na tanke trakce

- šampinjoni

- sol, poper

- olje

- smetana za kuhanje

Čas za pripravo in kuhanje: 18 minut

Priprava

Rezance dajte kuhat, medtem pa v vroči ponvi na olju popecite česen, vso zelenjavo in gambere ter nato dodajte začimbe, sojino omako in malo smetane. Na koncu dodajte še skuhane rezance. Vse skupaj dobro premešajte in postrezite.