Priprava: 25 minut + čas za počitek v hladilniku
Sestavine: 350 g mletih lešnikov, 120 ml + 1 žlica kokosovega olja, 1 ščepec soli, 150 g posušenih datljev, 1 vaniljin strok, 120 ml agavinega soka, 5 avokadov, 100 g grenkega kakava v prahu, 3 žlice mletih jagod goji.
Priprava: Lešnikom dodamo žlico kokosove maščobe in sol. Zmes stresemo v okrogel pekač, na tortno dno. Dobro potlačimo. Kokosovo olje, datlje, sredico vaniljevega stroka in agavin nektar ukašimo. Stresemo v skodelo. Dva in pol avokada olupimo ter meso stresemo v mikser. Zmiksamo in dodamo datljevi zmesi. Premešamo in ponovimo postopek še s preostalim avokadom. Dodamo kakav in jagode goji ter premešamo. Nadev enakomerno namažemo na lešnikovo tortno dno. Pokrijemo s folijo in čez noč postavimo na hladno. Narežemo tik pred serviranjem.