Palačinke z banano in mandljevim maslom
Sestavine za 4 osebe:
2 večji zelo zreli banani
120 ml mandljevega masla
4 jajca (velikosti L)
1 žlička mletega cimeta
1 žlica kokosove maščobe
narezana banana, koščki kakava, različni oreščki (po želji)
Priprava:

Zanimivosti
Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro
V večji skledi gladko pretlačite banani. Med mešanjem z metlico umešajte mandljevo maslo in nato drugo za drugim posamezno vtepite jajca. Na koncu umešajte cimet.
Pri srednji temperaturi segrejte večjo ponev. Dodajte kokosovo maščobo in nato polagajte po dve žlici testa za eno palačinko na kupček. Pecite na eni strani, dokler ni dno zapečeno (2-3 minute). Nato palačinke obrnite in jih specite še na drugi strani.
Postrezite z rezinami banane in oreščki.