Zanimivosti

Krepka mineštra s klobaso

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
25. 2. 2019, 11.01
Deli članek:

Za vas smo pripravili vrhunski recept za krepko mineštro s klobaso. Dober tek!

Revija Zarja
Krepka mineštra s klobaso

Krepka mineštra s klobaso

Za 4 osebe

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Njena.si

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Priprava: 80 minut

Sestavine: 2 žlici olja, 8 pečenic, 12 šalotk, 150 g pancete v koščkih, 1 koren, 2 stebli zelene, 2 stroka česna, 20 g posušenih jurčkov, 250 g svežih šampinjonov, 1 vejica rožmarina, 1 vejica timijana, 2 lovorova lista, 250 ml rdečega vina, 150 ml čiste kokošje juhe, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 800 g konzerviranega belega fižola, sol, poper, 2 manjši konzervi vloženega paradižnika v koščkih.

Priprava: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V ognjevarni posodi segrejemo olje in spečemo pečenice. Pečene odložimo na krožnik. Šalotke olupimo, korenje ostrgamo in narežemo, česen olupimo in sesekljamo, zeleno sesekljamo, suhe gobe namočimo, sveže gobe očistimo in narežemo na koščke. V posodi popražimo šalotko, koščke pancete, korenje in zeleno. Pražimo 5 minut, potem dodamo česen, namočene gobe, sveže gobe, osmukan rožmarin in timijan, lovorova lista. Zalijemo z vinom in juho, vmešamo peteršilj, segrevamo do vrenja, potem pa dodamo odcejen fižol in paradižnik v koščkih. V posodo vrnemo klobase, pokrijemo in damo v pečico za 50 minut.

Objavljeno v reviji Zarja št. 7, 12. 2. 2019.

Zanimivosti

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne