Krepka mineštra s klobaso
Za 4 osebe
Priprava: 80 minut
Sestavine: 2 žlici olja, 8 pečenic, 12 šalotk, 150 g pancete v koščkih, 1 koren, 2 stebli zelene, 2 stroka česna, 20 g posušenih jurčkov, 250 g svežih šampinjonov, 1 vejica rožmarina, 1 vejica timijana, 2 lovorova lista, 250 ml rdečega vina, 150 ml čiste kokošje juhe, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 800 g konzerviranega belega fižola, sol, poper, 2 manjši konzervi vloženega paradižnika v koščkih.
Priprava: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V ognjevarni posodi segrejemo olje in spečemo pečenice. Pečene odložimo na krožnik. Šalotke olupimo, korenje ostrgamo in narežemo, česen olupimo in sesekljamo, zeleno sesekljamo, suhe gobe namočimo, sveže gobe očistimo in narežemo na koščke. V posodi popražimo šalotko, koščke pancete, korenje in zeleno. Pražimo 5 minut, potem dodamo česen, namočene gobe, sveže gobe, osmukan rožmarin in timijan, lovorova lista. Zalijemo z vinom in juho, vmešamo peteršilj, segrevamo do vrenja, potem pa dodamo odcejen fižol in paradižnik v koščkih. V posodo vrnemo klobase, pokrijemo in damo v pečico za 50 minut.