Lava tortice iz bele čokolade
30 minut
Sestavine za 2 osebi:
1 jajce
100 g bele čokolade
2 žlici moke (15 g)
1 vaniljin sladkor
20 g masla (+ za namastitev modelčkov)
2 žlici rdečega sadja (maline, češnje, ribez …, lahko zamrznjenega)
sladkor
Priprava:
Pečico segrejte na 200 stopinj. Namastite dva modelčka za sufle.
Sadje dajte v posodo in ga pri nizki temperaturi segrejte. Dodajte sladkor po okusu, še enkrat zavrite in odstavite.
V vodni kopeli pri nizki temperaturi stopite čokolado in maslo. Penasto stepite jajce in vaniljin sladkor, nato dodajte ohlajeno mešanico čokolade in na koncu rahlo umešajte še presejano moko, tako da dobite gladko testo.
S testom napolnite modelčka in ju pecite od 8 do 10 minut.
Modelčka vzemite iz pečice in pustite na sobni temperaturi stati 10 minut. Nato ju previdno obrnite na krožnik in počakajte, da tortice popadajo ven.
Počasi in previdno odstranite modelčke. Na tortice naložite rdečo sadno omako in takoj postrezite.
Majin nasvet: Točen čas peke se od pečice do pečice razlikuje. Morda boste morali tortice pripraviti večkrat, da boste ujeli trenutek, ko so zunaj pečene in znotraj še tekoče.