Jabolčna omleta iz pečice
Sestavine za 4 osebe:
2 kisli jabolki
50 g rjavega sladkorja
3/4 žličke cimeta
100 g moke
ščep soli
3 jajca (velikosti L)
180 ml mleka
1 vaniljin sladkor
40 g masla
Priprava:
Jabolki olupite, jim odstranite peščišče in narežite na tanke rezine. Stopite maslo.
Pečico segrejte na 200 stopinj. V pečici segrejte litoželezno (ali drugo primerno) ponev premera 22 ali 24 cm.
V skledi zmešajte rezine jabolk, rjavi sladkor, vaniljin sladkor in cimet.
V drugi skledi zmešajte moko in sol. Posebej zmešajte tudi jajca, mleko in žlico stopljenega masla. Mešanico vlijte k moki in gladko zmešajte v testo.
Vročo ponev pazljivo vzemite iz pečice in postavite na podstavek. V ponev dajte preostalo maslo in jo namastite.
Po dnu ponve naložite rezine jabolk in jih zalijte s testom. Ponev postavite v pečico in pecite od 25 do 30 minut.
Ponudite z javorovim sirupom, vaniljevo omako ali sladoledom in potresite s sladkorjem v prahu.
Majin nasvet: Če boste uporabili posneto mleko, bo omleta v pečici bolj narasla. Omleta se bo sesedla takoj, ko jo boste vzeli iz pečice.