Čips iz rdeče pese
Sestavine za 4 osebe
2 gomolja rdeče pese
2 žlici oljčnega olja
sol, poper
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Dva pekača obložite s papirjem za peko. Peso olupite in narežite na približno 1,5 mm debele rezine (z lupilnikom ali rezalnikom mandolina). Rezine pese v skledi zmešajte z oljem, soljo in poprom ter pustite stati približno pol ure (če imate čas).
Rezine pese enakomerno razporedite po pripravljenih pekačih, tako da se ne prekrivajo. V ventilatorski pečici jih pecite približno 20 minut. Po potrebi po desetih minutah pekača obrnite, da se rezine enakomerno zapečejo z vseh strani.
Ker je čas peke odvisen od debeline rezin in pečice, vmes večkrat preverite, ali je čips že pečen. Ko so robovi hrustljavo zapečeni, čips vzemite iz pečice, ohladite in po želji še dodatno začinite.