Marmorirani piškoti
40 min + 12 ur za ohlajanje
Sestavine za 32 piškotov:
200 g masla
150 g sladkorja
1 zavoj vaniljinega sladkorja
1 ščep soli
50 g marcipana
7 žlic mleka (1,5 % mm)
300 g moke
2 žlici kakava
Preberite tudi: To so slastni mafini s pomako iz rikote.
Priprava:
1. V kozici 10 minut segrevamo maslo, da svetlo porjavi. Odstavimo s štedilnika in popolnoma ohladimo. Nato maslo, marcipan, 100 g sladkorja, vaniljin sladkor, sol in pet žlic mleka penasto stepemo. Dodamo moko in zgnetemo v testo. V tretjino testa zamešamo še kakav.
2. Svetlo testo razvaljamo na papirju za peko, približno 5 mm na tanko. Iz temnega testa pa oblikujemo tri svaljke, dolge 20 cm, jih sploščimo in položimo na belo testo. S krajše stranice zvijemo testo v rulado in jo ob tem pritiskamo navzdol, da se približno za dvakrat podaljša. Po potrebi jo lahko prerežemo na pol.
3. Rulado premažemo s preostalim mlekom, potresemo s preostalim sladkorjem in zavijemo v prozorno folijo za živila. Za 12 ur jo postavimo v hladilnik.
4. Pečico segrejemo na 200 stopinj. S papirjem za peko obložimo dva pekača. Svaljek testa razrežemo na 7 mm debele kolute, jih razporedimo po pekačih ter pečemo od 8 do 10 minut. Ohlajene postrežemo.