Zanimivosti

Ta teden kuhamo z voditeljem Klemnom Bunderlo

Lara Paukovič, Zvezde
26. 11. 2018, 11.01
Posodobljeno: 27. 11. 2018, 10.43
Deli članek:

Ker voditelj Radia Aktual Klemen Bunderla živi sam, mora sam poskrbeti tudi za kuho. Vendar nima čisto nič proti – nasprotno, na večerje celo zelo rad povabi tudi svoje prijatelje, ki so si edini, da je odličen kuhar.

Planet TV
Klemen Bunderla

»Obožujem pikantno hrano, priznam pa, da si, kadar sem na tesnem s časom, hrano naročim tudi na dom. Najraje indijsko!«

Veganski »cigumigu kalčke strigu« (ne vsebuje kalčkov, pa kaj potem!)

Sestavine:
1 manjša buča hokaido
2 korenčka
rukola
čičerka
tofu (lahko tudi sir za žar)
1 paradižnik

Preberite tudi: Pečena jabolka z marcipanom.

Priprava:

Bučo olupite, narežite in dajte skupaj s korenjem kuhat. Kuhajte, dokler sestavine niso mehke. V ponvi popecite tofu in čičerko. Pazite, da čičerke ne zažgete, pecite jo, dokler se ne naredi hrustljava skorjica. Kuhano bučo in korenje zmečkajte in dodajte ščepec soli, po želji žličko sezamovega olja. Nazadnje pripravite še omako: paradižnik popecite, ga po potrebi zalijte z vodo in z vilicami pretlačite v gosto omako. Sestavine dajte na krožnik in – voilà!

Objavljeno v reviji Zvezde št. 46, 14. 11. 2018.