»Obožujem pikantno hrano, priznam pa, da si, kadar sem na tesnem s časom, hrano naročim tudi na dom. Najraje indijsko!«
Veganski »cigumigu kalčke strigu« (ne vsebuje kalčkov, pa kaj potem!)

Njena.si
Mestni utrip že 20. leto spremlja ikonična Rotarijska ura na križišču Ajdovščina
Sestavine:
1 manjša buča hokaido
2 korenčka
rukola
čičerka
tofu (lahko tudi sir za žar)
1 paradižnik
Preberite tudi: Pečena jabolka z marcipanom.
Priprava:
Bučo olupite, narežite in dajte skupaj s korenjem kuhat. Kuhajte, dokler sestavine niso mehke. V ponvi popecite tofu in čičerko. Pazite, da čičerke ne zažgete, pecite jo, dokler se ne naredi hrustljava skorjica. Kuhano bučo in korenje zmečkajte in dodajte ščepec soli, po želji žličko sezamovega olja. Nazadnje pripravite še omako: paradižnik popecite, ga po potrebi zalijte z vodo in z vilicami pretlačite v gosto omako. Sestavine dajte na krožnik in – voilà!