Polnjene piščančje prsi
Sestavine za 4 osebe:
4 piščančji fileji (po 150 g)
sol, poper
150 g nadeva
400 g gob
1 šalotka
50 g masla
150 ml zelenjavne juhe
100 ml belega vina
1 vejica timijana
1-2 žlici kisle smetane
Preberite tudi: Ideja za martinovo.
Za nadev:
150 g šampinjonov
1 šalotka
1-2 žlici olivnega olja
½ šopka peteršilja
sol, poper
100 g piščančjih prsi
50 g pečenice
1 rezina opečenca
4 žlice mleka
1 jajce
Priprava:
1. Za nadev olupimo šalotko in jo sesekljamo. Gobe očistimo in na drobno zrežemo. Peteršilj osmukamo in sesekljamo.
2. Na vročem olju popražimo šalotko in gobe, dodamo peteršilj. Meso na drobno zrežemo in zmešamo z mesom pečenice. Opečenec namočimo v mleku, dodamo mesu in vmešamo še jajce. Nazadnje dodamo gobe, solimo, popramo. Odtehtamo 150 g nadeva.
3. Piščančje fileje potolčemo, da jih sploščimo, solimo, popramo. Nadev odmerimo na sredino vsakega fileja in zvijemo v zvitek. Prevežemo s kuhinjsko vrvico.
4. Polovico masla segrejemo v ponvi, popečemo zvitke in pečene odložimo na stran. Šalotko olupimo in sesekljamo. Popražimo jo na preostalem maslu, dodamo očiščene gobe.
5. V ponev vrnemo meso, dodamo timijan, zalijemo z vinom in juho. V pokriti posodi kuhljamo 20 minut. Na koncu vmešamo kislo smetano.