Piščančji zvitki s slanino
Sestavine za 4 osebe:
4 piščančje prsi (po 140 g)
12 rezin kmečke slanine
4 žličke grobozrnate gorčice
1 kg buče hokaido
2 žlici orehovih jedrc
1 žlica masla
sol, poper
1 muškatni orešček
1 pomaranča
2 žlici olja
3 vejice timijana
Ideje za martinovo: okusite lepote vinorodnih pokrajin.
Priprava:
1. Za vsak kos piščančjih prsi razgrnemo rezino slanine. Meso namažemo z gorčico in položimo na slanino. Zavijemo in učvrstimo z zobotrebcem.
2. Pekač namažemo z maslom. Bučo narežemo in olupimo, odstranimo semena in meso narežemo z lupilnikom za zelenjavo na tanke rezine. Skupaj z grobo sesekljanimi orehi stresemo v pekač. Solimo, popramo, potresemo z nastrganim muškatnim oreščkom. Stisnemo tudi sok iz pomaranče in vmešamo med bučo.
3. Polo papirja za peko namažemo z maslom in položimo v pekač, na buče. Pečemo 10 minut na 175 stopinjah.
4. Medtem kose mesa popečemo v ponvi, na vročem olju (2-3 minute na vsaki strani).
5. Pekač vzamemo iz pečice, odstranimo papir za peko in na posteljico iz buč položimo kose mesa. Mednje položimo timijan in pekač vstavimo v pečico. Pečemo 15 minut, solimo, popramo in takoj postrežemo.