Šampinjoni v palačinkah
Sestavine za 4 osebe:
400 g rjavih šampinjonov
1 čebula
1 strok česna
1 šopek peteršilja
3 žlice margarine
80 g slanine
sol, poper
2 jajci
200 ml smetane za kuhanje
140 g moke
Preberite tudi: Slastna in sočna goveja nabodalca. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Šampinjone očistimo in na grobo zrežemo. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Peteršilj splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in sesekljamo. Slanino narežemo na trakove.
2. V ponvi segrejemo dve žlici maščobe in popražimo slanino. Dodamo gobe, čebulo in česen, solimo in popramo in pražimo, da tekočina izpari. Polovico peteršilja dodamo gobam.
3. Ločimo rumenjaka ob beljakov in slednja stepemo v čvrst sneg. Posebej zmešamo rumenjaka, smetano in moko in nazadnje testu dodamo še sneg. V testo nazadnje stresemo še gobe.
4. V nepregorni ponvi segrejemo preostalo maščobo, prilijemo testo in ponev postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj. Pečemo 10 minut.
5. Ponev vzamemo iz pečice, palačinko narežemo na četrtine, obrnemo in pečemo še 10 minut. Potresemo s peteršiljem in ponudimo s paradižnikom.