Peresniki s piščancem, šampinjoni in cvetačo
Sestavine za 2 osebi:
190 g peresnikov
sol, poper
½ čebule
250 g cvetače
100 g piščančjega fileja s kožo
60 g šampinjonov
2 žlici olja
½ žlice moke
150 ml toplega mleka
1 žlička karija v prahu
½ žličke limoninega soka
1 noževa konica kajenskega popra
1 žlica sesekljanega peteršilja
Priprava:
1. Peresnike skuhamo v slani vodi. Čebulo olupimo in sesekljamo. Cvetačo razdelimo na cvetke in jih v slani vodi kuhamo od 4 do 6 minut. Odcedimo, nekaj vrele vode prihranimo.

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Preberite tudi: Jabolčna juha s karijem. Kliknite TUKAJ!
2. Meso narežemo na koščke, solimo, popramo. Šampinjone očistimo in narežemo na rezine.
3. Čebulo popražimo na žlici olja. Dodamo meso in ga popražimo. Stresemo iz ponve in v njej od 4 do 5 minut pražimo cvetačo in šampinjone. V ponev vrnemo meso, solimo, popramo in dobro pregrejemo.
4. Na preostalem olju segrejemo moko, zalijemo z mlekom, potresemo s karijem, solimo, popramo, začinimo s kajenskim poprom in limoninim sokom. Po potrebi prilijemo nekaj prihranjene vode.
5. Kuhane peresnike razdelimo na krožnika in dodamo zelenjavo. Prelijemo z omako in potresemo s peteršiljem.