Zanimivosti

Božansko kosilo! Peresniki s piščancem, šampinjoni in cvetačo

M. S., Maja
19. 10. 2018, 11.01
Deli članek:

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite slastno kosilo po našem receptu?

Revija Maja
Peresniki v omaki

Peresniki s piščancem, šampinjoni in cvetačo

Sestavine za 2 osebi:
190 g peresnikov
sol, poper
½ čebule
250 g cvetače
100 g piščančjega fileja s kožo
60 g šampinjonov
2 žlici olja
½ žlice moke
150 ml toplega mleka
1 žlička karija v prahu
½ žličke limoninega soka
1 noževa konica kajenskega popra
1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

1. Peresnike skuhamo v slani vodi. Čebulo olupimo in sesekljamo. Cvetačo razdelimo na cvetke in jih v slani vodi kuhamo od 4 do 6 minut. Odcedimo, nekaj vrele vode prihranimo.

Preberite tudi: Jabolčna juha s karijem. Kliknite TUKAJ!

2. Meso narežemo na koščke, solimo, popramo. Šampinjone očistimo in narežemo na rezine.

3. Čebulo popražimo na žlici olja. Dodamo meso in ga popražimo. Stresemo iz ponve in v njej od 4 do 5 minut pražimo cvetačo in šampinjone. V ponev vrnemo meso, solimo, popramo in dobro pregrejemo.

4. Na preostalem olju segrejemo moko, zalijemo z mlekom, potresemo s karijem, solimo, popramo, začinimo s kajenskim poprom in limoninim sokom. Po potrebi prilijemo nekaj prihranjene vode.

5. Kuhane peresnike razdelimo na krožnika in dodamo zelenjavo. Prelijemo z omako in potresemo s peteršiljem.

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu