Zanimivosti

Klasika po novem: pečena paprika z bulgurjem

M. S., Maja
29. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Čeprav so pred nami dnevi, ko bo še vedno suho in toplo, bo vse več takšnih, ko bo pihal mrzel veter in padal dež. Takrat nam bo prijalo nekaj krepkega in vročega, da nas pogreje in nam da moč za boj zoper vse jesenske bolezni.

Revija Maja
Polnjena paprika

Pečene paprike z bulgurjem in zelenjavo

Sestavine za 4 osebe:
200 g bulgurja
250 g sira feta
300 g puste nepasirane skute
100 ml sladke smetane
4 rdeče paprike
1 manjša bučka
2 manjša korenčka
2 mladi čebulici
2 čebuli
2 žlici olja
500 ml čiste zelenjavne juhe
2 žlici balzamičnega kisa
sol in poper
2 vejici timijana
2 žlici sesekljanega peteršilja
2 žlici limoninega soka
2 žlički karija

Preberite tudi: Pita s figami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Čebuli olupimo, na drobno sesekljamo in v posodi na žlici olja popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo splaknjen in odcejen bulgur, premešamo, nato prilijemo 400 ml zelenjavne juhe in na zmernem ognju pokrito kuhamo 12 minut. Ko je bulgur kuhan, odstavimo in pustimo, da se ohladi.

2. Korenček in bučko očistimo in narežemo na kockice. Mladi čebulici z zelenjem narežemo na koleščke. V ponvi, na žlici olja, dušimo zelenjavo, da se malo zmehča, nato prilijemo balzamični kis, odstavimo in pustimo, da se ohladi.

3. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Sir feta narežemo na kockice, ga dodamo bulgurju, primešamo še zelenjavo, lističe timijana in peteršilj, po okusu dosolimo in popramo. Paprike prepolovimo in očistimo, zložimo jih v pekač in napolnimo z nadevom, na dno pa nalijemo ostanek juhe.

4. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Medtem zmešamo skuto s smetano, limoninim sokom in karijem, po okusu solimo in popramo, damo v skledico in ponudimo s pečenimi paprikami.