Zanimivosti

Za prste obliznit': pita s piščancem in bučkami

S. M., Zarja
11. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Preden jo postrežemo, jo potresemo z nasekljanim peteršiljem.

Revija Zarja
Preden jo postrežemo, jo potresemo z nasekljanim peteršiljem.

Pita s piščancem in bučkami

Za 6 oseb

Priprava: 30 minut

Pečenje: 30 minut

Sestavine za testo: 250 g moke, 125 g masla, 1 jajce, 1 ščepec soli; nadev: 400 g piščančjega fileja, 2 kuhana krompirja, 3 žlice trdega ribanega sira, 1 strok česna, 2 srednje veliki bučki, 1 vejica rožmarina, šopek svežega peteršilja, sol, poper, oljčno olje

Preberite tudi: To je božanska sladica za vse ljubitelje sliv! Kliknite TUKAJ!

Priprava: Iz sestavin za testo na hitro zgnetemo mehko testo. Manjše koščke testa z valjarjem ali v dlaneh sploščimo v krpice, z njimi obložimo okrogel pekač. V ponvi na oljčnem olju popražimo nasekljano čebulo in česen, da se nekoliko razpustita, nato dodamo na koščke narezano meso. Popražimo ga, da dobi lepo rumeno barvo. Primešamo grobo pretlačen krompir in začinimo. Dodamo na rezine narezane bučke, pražimo še minuto in nadev ohladimo. Preložimo ga v pekač s testom. Pito pečemo 40 minut pri temperaturi 180 stopinj. Preden jo postrežemo, jo potresemo z nasekljanim peteršiljem.