Pita s češnjevim paradižnikom
Za 6 oseb
Priprava: 20 minut

Njena.si
Mestni utrip že 20. leto spremlja ikonična Rotarijska ura na križišču Ajdovščina
Pečenje: 40 minut
Sestavine: 1 zavitek listnatega testa, 400 g češnjevih paradižnikov, 300 g skute, 100 ml sladke smetane, 150 g mladih listov špinače, 1 čebula, ščepec muškatnega oreščka, olje, sol, poper
Preberite tudi: Pita s čebulo in sirom za božansko kosilo. Kliknite TUKAJ!
Priprava: Uporabimo 250 g že pripravljenega listnatega testa. Nekoliko ga pomokamo in razvaljamo na debelino od 3 do 4 mm v velikosti pekača in oblikujemo nekoliko višji rob. V skledi zmešamo skuto, narezane špinačne liste, smetano, nasekljano čebulo, muškatni orešček, sol in poper. Vse preložimo na testo, poravnamo in damo v pečico za 15 do 20 minut, da se rob testa zapeče. Nato na pito dodamo cele ali razpolovljene češnjeve paradižnike in pito pečemo še 15 minut. Ko jo vzamemo iz pečice, nanjo dodamo še nekaj svežih paradižnikov in listov špinače.