V Indiji je tradicionalna pijača lassi. Pripravijo jo iz jogurta in vode z dodanim sadjem in začimbami. Okusov lassija je nešteto, lahko so sladki ali slani, lahko so močno začinjeni ali blagi. Vedno jih pijejo močno ohlajene, pogosto z dodanimi ledenimi kockami. Če v lassi vmešate še malo kurkume, bo pomagal tudi pri prebavnih motnjah.
Sestavine:
za sirup zelena čaja: 250 ml skuhanega zelenega čaja, 250 g sladkorja
za lassi: 250 ml sirupa zelenega čaja, 1 mango, 25 ml jogurta, 50 ml mleka, 60 ml vode, ledene kocke
Priprava:
Najprej skuhamo sirup zelenega čaja. V čaj vmešamo sladkor in prekuhamo, da nastane sirup. Popolnoma ohladimo. Skuhamo lahko tudi več sirupa in ga hranimo v hladilniku. Uporabimo ga lahko tudi za pripravo ledenih čajev.
Preberite tudi: Leden osvežitev z jagodami. Kliknite TUKAJ!
Za lassi razrežemo zelo zrel mango. V mešalniku ga zmeljemo skupaj z jogurtom, mlekom, vodo in sirupom zelenega čaja. Vse skupaj močno ohladimo v hladilniku. V kozarce stresemo ledene kocke, prelijemo z lassijem in okrasimo po želji.