Sestavine za 4 osebe:
2 dvojna svinjska kotleta (po 400 g)
1 bio limona
200 g mladega sira
3 žlice ajvarja Bakina tajna
2 vejici origana
1 žlica olivnega olja
solni cvet, črni poper
Priprava:
1. Mesarja prosimo, da nam odreže dvakrat po dva kotleta v kosu in naredi vdolbino za nadev.
2. Limono umijemo z vročo vodo, lupino nastrgamo in iztisnemo sok.
3. Za nadev nadrobimo sir, dodamo ajvar in dve žlici limoninega soka. Origano osmukamo in vmešamo. S tem nadevom napolnimo kotlete. Prevežemo jih s kuhinjsko vrvico, da nadev ne bo uhajal.
4. Limonino lupino zmešamo z olivnim oljem in poprom ter s to mešanico natremo kotlete. Vsaj za dve uri jih postavimo na hladno.
5. Eno uro pred nadaljnjo pripravo vzamemo kotlete iz hladilnika in jih spečemo na žaru ali v pečici. Na direktnem ognju jih pečemo od 3 do 4 minute, potem žar pokrijemo in pečemo še 20 minut. Večkrat obrnemo. Notranja temperatura v mesu mora doseči 70 stopinj.
6. Pečene kotlete zavijemo v alufolijo in pustimo pet minut počivati. Odstranimo kuhinjsko vrvico in kosti, narežemo na 2 cm tanke rezine. Potresemo s solnim cvetom in pokapljamo s preostalim limoninim sokom.