Zanimivosti

Za prste obliznit': zloženka z jajčevci

M. S., Maja
26. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Tudi tisti, ki se še niso potepali po Italiji, vedo, da se pri sosedih veliko in dobro jé. Preselimo košček Italije tudi v domačo kuhinjo, povabimo prijatelje in jih pogostimo, kot to počnejo naši sosedi.

Galbani
Preden zloženko zrežemo in ponudimo, počakamo 10 minut.

Zloženka z jajčevci

Sestavine za 4 osebe:

500 g širokih rezancev (valvic)
300 g mocarele
olje za cvrtje
maslo za pekač
4 jajčevci
sol, poper
bazilika
1 strok česna
1 čebula
3 žlice olivnega olja
1 kg zrelih paradižnikov

Priprava:

1. Paradižnik za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo in potem takoj v ledeno vodo, da ga lažje olupimo. Odstranimo semena in narežemo na koščke.

2. Česen in čebulo olupimo in sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem pražimo čebulo in česen, dodamo paradižnik in osmukano vejico bazilike, solimo, popramo ter omako kuhljamo pol ure.

3. Jajčevce olupimo in narežemo na pol centimetra široke rezine. Na hitro jih ocvremo v olju. Odložimo na papirnato kuhinjsko brisačo.

4. Mocarelo narežemo na debelejše rezine, preostalo baziliko na grobo zrežemo. Testenine skuhamo toliko, da so še čvrste na ugriz, odcedimo in zmešamo s tremi četrtinami omake.

5. Steklen pekač namastimo in napolnimo v plasteh. Najprej zložimo testenine, sledijo rezine jajčevca, mocarela in bazilika. Končamo z omako in sirom. Pekač za 20 minut postavimo v pečico, ogreto na 220 stopinj.

6. Preden zloženko zrežemo in ponudimo, počakamo 10 minut.

Ste vedeli?

Reginette so vrsta širokih rezancev z valovitimi robovi, ki jim rečemo tudi valvice.