Zloženka z jajčevci
Sestavine za 4 osebe:
500 g širokih rezancev (valvic)
300 g mocarele
olje za cvrtje
maslo za pekač
4 jajčevci
sol, poper
bazilika
1 strok česna
1 čebula
3 žlice olivnega olja
1 kg zrelih paradižnikov
Priprava:
1. Paradižnik za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo in potem takoj v ledeno vodo, da ga lažje olupimo. Odstranimo semena in narežemo na koščke.
2. Česen in čebulo olupimo in sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem pražimo čebulo in česen, dodamo paradižnik in osmukano vejico bazilike, solimo, popramo ter omako kuhljamo pol ure.

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
3. Jajčevce olupimo in narežemo na pol centimetra široke rezine. Na hitro jih ocvremo v olju. Odložimo na papirnato kuhinjsko brisačo.
4. Mocarelo narežemo na debelejše rezine, preostalo baziliko na grobo zrežemo. Testenine skuhamo toliko, da so še čvrste na ugriz, odcedimo in zmešamo s tremi četrtinami omake.
5. Steklen pekač namastimo in napolnimo v plasteh. Najprej zložimo testenine, sledijo rezine jajčevca, mocarela in bazilika. Končamo z omako in sirom. Pekač za 20 minut postavimo v pečico, ogreto na 220 stopinj.
6. Preden zloženko zrežemo in ponudimo, počakamo 10 minut.
Ste vedeli?
Reginette so vrsta širokih rezancev z valovitimi robovi, ki jim rečemo tudi valvice.