Makaroni s tuno
Glasbenik Rusko Richie prisega na preproste jedi, ki pa se jih nikakor ne naveliča. »Obožujem makarone s tuno,« pravi. »Če bi lahko, bi jih jedel vsak dan. Kadar jih skuham, pojem kar dva krožnika. Vendar pa makaroni redijo … in po drugi strani tudi ne odločam sam, kaj bo vsak dan na meniju,« v šali dodaja. Jed pripravlja po naslednjem, zelo preprostem receptu.
Preberite tudi: Pivo je odlično za kuhanje! Od slanih palačink do rjavčkov. Kliknite TUKAJ!
Sestavine:
makaroni
4 konzerve tune
kisla smetana
čebula
Priprava:
V vreli slani vodi približno deset minut kuhamo makarone. Omako pripravimo tako, da prepražimo naribano čebulo in dodamo tuno – če želimo, da je omaka posebej bogata, uporabimo kar štiri konzerve, tako kot to stori Rusko. Vse skupaj segrejemo in dodamo kislo smetano. Ko so makaroni kuhani, jih prelijemo s pripravljeno mešanico. Ob jedi se, pravi Rusko, prileže paradižnikova solata.