Zanimivosti

Za konec tedna si privoščite svinjske medaljone z janežem!

M. S., Maja
30. 6. 2018, 11.00
Deli članek:

Tako pripravljenim svinjskim medaljonom se ne boste mogli upreti. Izvolite recept.

Revija Maja

Svinjski medaljoni z janežem

Sestavine za 4 osebe:
12 svinjskih medaljonov
1 strok česna
1 žlička janeževih semen
1 žlica olivnega olja
½ limone

Za solato:
1 rdeče jabolko
2 žlički jabolčnega kisa
½ glavice rdečega zelja
2 korenčka
4 žlice grškega jogurta
½ limone
2 žlički dijonske gorčice
sol, poper

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Medaljone položimo med dve plasti prozorne folije. Potolčemo jih na 1 cm debeline.

3. Za marinado v možnarju stremo janeževa semena s česnom, oljem in limonino lupino. Dodamo črni poper. S tem namažemo medaljone z obeh strani in jih mariniramo 10 minut.

4. Jabolku odstranimo peške in narežemo na koščke. Stresemo jih v skodelico in prelijemo s kisom, da ne porjavijo. Dodamo jogurt, limonin sok in gorčico in dobro premešamo.

5. Korenje ostrgamo in nastrgamo. Zelje na tanko zrežemo. Oboje dodamo jabolkom in dobro premešamo.

6. Meso popečemo v ponvi ali na žaru. Potem meso s posodo vred postavimo v pečico in pečemo še od 6 do 8 minut.

7. Medaljone postrežemo s solato in pečenim krompirčkom.

Preberite tudi: Zdaj je čas za ocvrte bučkine cvetove. Kliknite TUKAJ!