Govedina s krompirjem in zelenjavo
Osebe: 4
Priprava: 30 minut
Sestavine:
700 g mletega govejega mesa
600 g krompirja
2 rumeni papriki
2 pora
4 žlice olja
300 g češnjevega paradižnika
400 ml čiste goveje juhe
4 žlice kisle smetane
sol, poper
80 g neslanih indijskih oreščkov
1 šopek drobnjaka
Priprava:
1. Krompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Papriko in por očistimo, papriki odstranimo semena in oboje na drobno zrežemo.
2. Mleto meso popražimo na vročem olju in mu dodamo krompir, papriko in por. Nekaj minut pražimo.
3. Dodamo razpolovljene paradižnike in zalijemo z juho. Čez 10 minut vmešamo kislo smetano, solimo, popramo in kuhljamo še 8 minut.
4. Nazadnje vmešamo indijske oreščke, ki smo jih popražili v ponvi brez maščobe, in jed potresemo s sesekljanim drobnjakom.
Paradižnikova solata z lubenico
Osebe: 4
Hlajenje: 1 ura
Sestavine:
200 g razpolovljenega rdečega paradižnika češnjevca
300 g na kocke narezane lubenice
100 g natrgane mocarele
šopek rukole
1 na rezine razrezana rdeča čebula
1 žlica sesekljane sveže bazilike
1 žlica sesekljane sveže mete
1 žlica limoninega soka
3 žlice olivnega olja
sol, poper
Priprava:
1. V skledo stresemo paradižnik, lubenico, mocarelo, rukolo in čebulo, posujemo jih z baziliko in meto ter premešamo.
2. Posebej zmešamo sestavine za solatni preliv in ga polijemo po solati. Dobro jo premešamo in za eno uro postavimo v hladilnik.