Zanimivosti

Grška solata v kozarčku, ki vas bo osvežila

Revija Maja
10. 6. 2018, 16.01
Deli članek:

Danes pripravljamo jed, ki tekne hladna, z njo pa lahko navdušite tudi prijatelje na pikniku.

Grška solata v kozarčku

35 min

Sestavine za 4 osebe:
400 g kratkih testenin (italijanske risoni ali grške kritharaki)
sol
4 žlice olivnega olja
200 g mladega sira z zelenjavo
1 žlica limoninega soka
1 rumena paprika
1 oranžna paprika
2 pora
100 g vloženih ostrih feferonov
160 g zelenih oliv
160 g črnih oliv

Priprava:

1. Testenine skuhamo v vreli slani vodi po navodilih na embalaži. Kuhane odcedimo in zmešamo z dvema žlicama olja.

2. Za preliv zmešamo mladi sir z limoninim sokom, štirimi žlicami vode in dvema žlicama olja. Dobro pretlačimo ali ukašimo.

3. Papriki odstranimo semena in narežemo na koščke. Por očistimo in narežemo na obročke.

4. Feferonom odstranimo semena in jih na drobno zrežemo. Olive izkoščičimo.

5. V steklene kozarce s pokrovom z navojem zložimo v plasteh testenine, koščke paprike, por, feferone in olive. Prelijemo s prelivom in zapremo s pokrovom. Pred jedjo kozarec dobro pretresemo.

Preberite tudi: Okus po poletju s sladicami iz češenj. Kliknite TUKAJ!