Grška solata v kozarčku
35 min
Sestavine za 4 osebe:
400 g kratkih testenin (italijanske risoni ali grške kritharaki)
sol
4 žlice olivnega olja
200 g mladega sira z zelenjavo
1 žlica limoninega soka
1 rumena paprika
1 oranžna paprika
2 pora
100 g vloženih ostrih feferonov
160 g zelenih oliv
160 g črnih oliv
Priprava:
1. Testenine skuhamo v vreli slani vodi po navodilih na embalaži. Kuhane odcedimo in zmešamo z dvema žlicama olja.
2. Za preliv zmešamo mladi sir z limoninim sokom, štirimi žlicami vode in dvema žlicama olja. Dobro pretlačimo ali ukašimo.
3. Papriki odstranimo semena in narežemo na koščke. Por očistimo in narežemo na obročke.
4. Feferonom odstranimo semena in jih na drobno zrežemo. Olive izkoščičimo.
5. V steklene kozarce s pokrovom z navojem zložimo v plasteh testenine, koščke paprike, por, feferone in olive. Prelijemo s prelivom in zapremo s pokrovom. Pred jedjo kozarec dobro pretresemo.