Krompirjeva tortilja z beluši
Sestavine za 4 osebe:
400 gramov krompirja
400 gramov belušev
1 žlica sladkorja
sol
poper
1 čebula
100 gramov sira feta
1 šopek peteršilja
6 jajc
2 žlici sladke smetane
muškatni orešček
2 žlici olivnega olja
Priprava:
Krompir z olupkom vred skuhamo v slani vodi (približno 20 minut). Vodo odlijemo, krompir olupimo in narežemo na pol centimetra debele rezine.
Beluše ostrgamo in jim odstranimo trd oleseneli del, narežemo na štiri centimetre dolge koščke. Stresemo jih v vrelo slano vodo, dodamo žličko sladkorja in kuhamo osem minut.
Vodo odlijemo, beluše splaknemo z mrzlo vodo.
Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Feto z vilicami razdrobimo.
Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Jajca razžvrkljamo s smetano, feto in peteršiljem. Solimo, popramo in potresemo z muškatnim oreščkom.
V ponvi segrejemo olje. Dodamo rezine krompirja in popražimo. Dodamo še čebulo in pražimo. Nazadnje dodamo še beluše in zalijemo z jajčno maso.
Tortiljo prestavimo v pečico in pečemo 15–20 minut na 220 stopinjah Celzija.