Porova enolončnica z mletim mesom
Sestavine za 4 osebe:
700 g ohrovta
1 por
200 g krompirja
1 žlica masla ali margarine
400 g mletega govejega mesa
400 ml goveje juhe
250 ml smetane za kuhanje
1 pločevinka (400 g) paradižnika v koščkih
sol, poper, muškatni orešček
Priprava:

Zanimivosti
Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro
1. Zelenjavo očistimo. Ohrovt narežemo na grižljajčke, por na koleščke. Krompir olupimo im narežemo na največ dvocentimetrske koščke.
2. Na maščobi popražimo mleto meso. Dodamo ohrovt, por in krompir ter dve minuti pražimo. Zalijemo z juho in smetano, zavremo in v pokriti posodi kuhljamo 25 minut. Vmes večkrat premešamo.
3. Dodamo pločevinko paradižnika v koščkih. Nekaj minut kuhljamo, solimo, popramo, potresemo z muškatnim oreščkom.