Sestavine za 4 osebe:
300 g moke
180 g masla
1 žlička soli
500 g češnjevega paradižnika
4 žlice paste iz začimbne mešanice Toskana Kotányi
250 g mocarele
1 rumenjak
Priprava:
1. Moko presejemo v skledo. Dodamo zmehčano maslo, pet žlic vode in zgnetemo v testo. Oblikujemo ga v hlebček in zavijemo v prozorno folijo. Za pol ure postavimo v hladilnik.
2. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Paradižnik umijemo in razpolovimo.
3. Testo razvaljamo na pomokani površini in z modelom izrežemo štiri kroge (premer 15 cm). Vsak testeni krog namažemo z žlico paste iz začimbne mešanice Toskana.
4. Mocarelo narežemo na rezine in položimo na testo. Nazadnje dodamo še paradižnike.
5. Tortice položimo na pomaščen pekač, testo na robovih namažemo z rumenjakom in pečemo v pečici od 15 do 20 minut.
Začimbna mešanica Toskana
Toskana je okusna mešanica začimb, pripravljena iz na soncu sušenih paradižnikov, zelišč, česna in soli. Odlično se poda k italijanskim jedem, kot so bruskete (popečeni kruhki s česnom in olivnim oljem), omakam za testenine in solatam. Suho mešanico lahko naravnost iz vrečke potresemo po jedeh ali pa si pripravimo pasto - zmešamo žlico začimbne mešanice Toskana, žlico olivnega olja in dve žlici mlačne vode.