Iztok Ilšnik, chef restavracije Evergreen, ki smo ga pred leti lahko gledali v šovu Gostilna išče šefa, je kljub mladosti že med najbolj uveljavljenimi kuharskimi mojstri pri nas, a kadar ne boža brbončic svojih gostov s kulinaričnimi mojstrovinami, rad pripravi tudi kaj bolj preprostega. Čemaževi rezanci s šparglji in hrustljavo panceto so okusna sezonska jed, za katero je prepričan, da jo bo z veseljem skuhal marsikateri bralec ali bralka Zvezd.
Čemaževi rezanci s šparglji in hrustljavo panceto
Sestavine (za 4 osebe):
400 gramov čemaževih rezancev (lahko uporabite tudi druge testenine)
400 gramov špargljev
30 mililitrov olivnega olja
100 gramov masla
120 gramov pancete
žlica česnovega olja
žlica sesekljanega pora
40 gramov parmezana
sol
Priprava:
Šparglje očistite in jih štiri centimetre pod vrhom odrežite. Spodnje dele špargljev blanširajte in jih zmeljite v multipraktiku z malo vode, v kateri ste jih blanširali, in masla. Dobili ste špargljevo kremo. Nato v lonec dajte vodo in jo solite, skuhajte čemaževe rezance, medtem ko se kuhajo, pa v ponvici segrejte olivno olje, dodajte vršičke špargljev in jih prepražite. Dodajte še česnovo olje, sesekljan por, popražite, da zadiši, in zalijte s špargljevo kremo.
Testenine odcedite in stresite v omako, dobro premešajte, dodajte nariban parmezan in postrezite. Po vrhu dodajte hrustljavo panceto. Panceto narežite na tanke rezine, zložite jih na pekač in jih specite v pečici. Pecite jih toliko časa, da so rezine hrustljavo zapečene.