Jogurtova krema z marelicami
35 min
Sestavine za 4 osebe:
500 g marelic
4 žlice pomarančnega soka
250 g jogurta
6-8 žlic kokosovega mleka
4 žlice rjavega sladkorja
nekaj limetinega soka in lupine
100 ml sladke smetane
1 beljak
30 g španskih vetrcev
nekaj lističev melise
Priprava:
1. Sveže marelice prelijemo z vrelo vodo, jih potopimo v ledeno vodo in olupimo kožo. Razpolovimo, odstranimo koščico in na drobno zrežemo. S pomarančnim sokom jih tri minute dušimo. Odstavimo z ognja in postavimo na hladno.
2. Jogurt zmešamo s kokosovim mlekom, sladkorjem, limetinim sokom in lupino. Ukašimo. Smetano in beljak stepemo in oboje previdno vmešamo v jogurtovo maso.
3. Jogurtovo-kokosovo maso izmenično z marelicami naložimo v kozarec. Potresemo z nadrobljenimi vetrci in okrasimo z meliso.