Piščančje krače s krompirjem
Osebe: 4
Pečenje: 1 ura
Sestavine:
1 rdeč čili
3 žlice paradižnikove mezge
3 žlice oljčnega olja
3 stroki česna
8 piščančjih stegen brez kože
500 g novega krompirja
4 vejice timijana
140 g na kockice narezane pancete (ali šunke)
400 g češnjevih paradižnikov
Priprava:
1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Izberemo dovolj velik pekač, da lahko vanj zložimo piščančja stegna in krompir v enojni plasti. Čili prerežemo, izpraskamo semena in zavržemo pecelj. Narežemo ga, damo v sekljalnik, dodamo paradižnikovo mezgo, oljčno olje in olupljene stroke česna. Sesekljamo v gladko pasto.
2. S pasto premažemo piščančja stegna z vseh strani. Piščančja stegna in skrtačene mlade krompirje damo v pekač, popramo in solimo, nato pa vse temeljito premešamo z rokami. Dodamo vejice timijana in pekač za 30 minut postavimo v pečico.
3. Po 30 minutah dodamo na kockice narezano panceto in pečemo še 15 minut. Nato dodamo češnjeve paradižnike in pečemo vse skupaj dodatnih 15 minut, da se paradižniki zmehčajo, piščančja stegna pa prepečejo.