Zanimivosti

Iz potoka na krožnik: danes bo postrv!

M.S., Maja
2. 5. 2018, 11.01
Deli članek:

Med sladkovodnimi ribami iz naših potokov je zagotovo najbolj čislana in priljubljena postrv. Za vse, ki vam tekne riba, danes pripravljamo postrv z žajbljem in šalotkami.

Revija Maja

Postrv z žajbljem in šalotkami

Sestavine za 2 osebi:
2 postrvi
sol, poper
3 žlice moke
4 šalotke
50 g masla
250 ml jabolčnega soka
6-8 listov žajblja

Priprava:
1. Postrvi splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in dobro natremo s soljo in poprom. Povaljamo ju v moki z obeh strani.
2. Šalotke olupimo in narežemo na tanke rezine.
3. V ponvi segrejemo maslo in spečemo postrvi. Pečene vzamemo iz ponve, znižamo temperaturo in popražimo šalotko. Zalijemo s sokom, solimo, popramo in v ponev vrnemo postrvi.
4. Ponev pokrijemo in dušimo 6 minut, obrnemo postrvi in dušimo še 6 minut. Zadnjo minuto dodamo še žajbelj.
5. Postrvi postrežemo s svežim kruhom in zeleno solato.

Preberite tudi: Pica s šparglji in rikoto. Kliknite TUKAJ!

Estrada

radio-1
Šou domov

Robert Roškar ostal brez sovoditeljice

Jaka Peterka
Jaka Peterka

Priljubljeni radijski voditelj iskreno o varanju

Maruša Mišmaš Zrimšek, nosečnost
Maruša Mišmaš Zrimšek

Slovenska atletinja si želi po porodu nastopiti na olimpijskih igrah

Melania in Donald Trump
Oblačenje prve dame

Kaj modni opazovalci pričakujejo od Melanie Trump?

Čedno dekle, Pretty Woman
Neprimerni in sporni

Večne filmske ljubezni, ki bi bile danes močno obsojane

dagi in monika 1
Anže Langus Petrović

Mož Avsenikove vnukinje se je navadil na poročni prstan

Zanimivosti

mikrovalovna pečica
Nepogrešljiv aparat

Določeno hrano lahko v mikrovalovni pečici raznese ali pa celo zogleni

kavni aparat
Čiščenje in vzdrževanje

Poskrbite, da vam dragega kavnega aparata ne uniči vodni kamen

rep03-2025_naslovka
Zanimivosti

Obračun v političnem zakulisju: tarča je Robert Golob, ne Boštjan Poklukar

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij