Zanimivosti

Iz potoka na krožnik: danes bo postrv!

M.S., Maja
2. 5. 2018, 11.01
Deli članek:

Med sladkovodnimi ribami iz naših potokov je zagotovo najbolj čislana in priljubljena postrv. Za vse, ki vam tekne riba, danes pripravljamo postrv z žajbljem in šalotkami.

Revija Maja

Postrv z žajbljem in šalotkami

Sestavine za 2 osebi:
2 postrvi
sol, poper
3 žlice moke
4 šalotke
50 g masla
250 ml jabolčnega soka
6-8 listov žajblja

Priprava:
1. Postrvi splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in dobro natremo s soljo in poprom. Povaljamo ju v moki z obeh strani.
2. Šalotke olupimo in narežemo na tanke rezine.
3. V ponvi segrejemo maslo in spečemo postrvi. Pečene vzamemo iz ponve, znižamo temperaturo in popražimo šalotko. Zalijemo s sokom, solimo, popramo in v ponev vrnemo postrvi.
4. Ponev pokrijemo in dušimo 6 minut, obrnemo postrvi in dušimo še 6 minut. Zadnjo minuto dodamo še žajbelj.
5. Postrvi postrežemo s svežim kruhom in zeleno solato.

Preberite tudi: Pica s šparglji in rikoto. Kliknite TUKAJ!