Zanimivosti

Za prste obliznit': bela čokoladna krema z mandljevimi piškoti

M. S., Maja
2. 5. 2018, 16.01
Deli članek:

Smetana ali jogurt, sadje in sladkor - to so tri sestavine za odlično sladico. Pripravljena je hitro, postrežena pa v kozarcu.

Revija Maja

Bela čokoladna krema z mandljevimi piškoti

25 min

Sestavine za 4 osebe:
125 g bele čokolade
150 g sladke smetane
2 žlici sladkorja
1 vaniljin strok
250 g jogurta
125 g mandljevih piškotov
2 cl pomarančnega likerja
1 žlička pomarančne lupine

Priprava:
1. Belo čokolado stopimo nad parno kopeljo. Smetano stepemo s tremi žlicami sladkorja in sredico vaniljinega stroka.
2. Stopljeno čokolado vmešamo v jogurt in dodamo še stepeno smetano.
3. V kozarce naložimo piškote in kremo v štirih plasteh. Piškote še prej pokapljamo z likerjem.
4. Kozarce za eno uro postavimo na hladno, in preden kremo postrežemo, potresemo s pomarančno lupino.

Preberite tudi: Pica s šparglji in rikoto. Kliknite TUKAJ!

Estrada

radio-1
Šou domov

Robert Roškar ostal brez sovoditeljice

Jaka Peterka
Jaka Peterka

Priljubljeni radijski voditelj iskreno o varanju

Maruša Mišmaš Zrimšek, nosečnost
Maruša Mišmaš Zrimšek

Slovenska atletinja si želi po porodu nastopiti na olimpijskih igrah

Melania in Donald Trump
Oblačenje prve dame

Kaj modni opazovalci pričakujejo od Melanie Trump?

Čedno dekle, Pretty Woman
Neprimerni in sporni

Večne filmske ljubezni, ki bi bile danes močno obsojane

dagi in monika 1
Anže Langus Petrović

Mož Avsenikove vnukinje se je navadil na poročni prstan

Zanimivosti

mikrovalovna pečica
Nepogrešljiv aparat

Določeno hrano lahko v mikrovalovni pečici raznese ali pa celo zogleni

kavni aparat
Čiščenje in vzdrževanje

Poskrbite, da vam dragega kavnega aparata ne uniči vodni kamen

rep03-2025_naslovka
Zanimivosti

Obračun v političnem zakulisju: tarča je Robert Golob, ne Boštjan Poklukar

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij