Puranji burgerji z jajčevci
Osebe: 4
Priprava: 40 minut
Sestavine:
400 g na grobo zmletega puranjega mesa
1 večji jajčevec
1 čebula
2 stroka česna
1 dl olja
1 jajce
2 žlici drobtin
1 ščepec posušene bazilike
1 ščepec soli
1 ščepec popra
Priprava:
1. Jajčevec narežemo na manj kot centimeter velike kockice, čebulo in česen na drobno sesekljamo. V ponvi na dveh žlicah olja prepražimo čebulo, dodamo kockice jajčevca, solimo in popramo ter naprej pražimo in mešamo, da se jajčevec zmehča.
2. Mesu primešamo ohlajene kockice jajčevca, sesekljan česen, stepeno jajce, drobtine in baziliko. Zmes dobro pregnetemo in pustimo stati na hladnem 15 minut. Nato iz zmesi oblikujemo manjše hamburgerje in jih v ponvi na olju počasi spečemo.
Špargljeva solata s sirom feta
Osebe: 4
Priprava: 20 minut
Sestavine:
10 zelenih špargljev
1 večji gomolj koromača
1 šopek redkvic
250 g sira feta
1 ščepec soli in popra
2 ali 3 žlice olivnega olja
2 žlici kisa
pest lešnikov
Priprava:
1. Šparglje očistimo, po dolgem prerežemo in narežemo na 5 cm dolge koščke. V manjši količini slane vode jih kuhamo približno deset minut, da se zmehčajo, nato jih odcedimo in pustimo, da se ohladijo.
2. Koromač in redkvice narežemo na lističe, damo v skledo, dodamo šparglje in na kocke narezan sir. Solimo in popramo, pokapljamo z oljem in kisom ter premešamo. Posujemo z grobo sesekljanimi lešniki.
Pogača z marelicami in marcipanom
Oseb: 6
Pečenje: 30 minut
Sestavine:
225 g zamrznjenega listnatega testa
150 g surove marcipanove mase
100 g sladke smetane
2 žlici mandljevega likerja (po želji)
8 marelic
2 žlici na lističe narezanih mandljev
Priprava:
1. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo zvaljano testo. Marcipan narežemo na kockice, zmešamo s smetano in
mandljevim likerjem ter zmeljemo. Pečico ogrejemo na 200 stopinj, ventilatorsko na 180 stopinj.
2. Testo namažemo z marcipanovo zmesjo, obložimo z narezanimi marelicami in potresemo z mandljevimi lističi. Pekač damo na spodnjo rešetko ogrete pečice in pečemo približno 30 minut, da se testo hrustljavo zapeče.