Piščančji trakci in krompir z zelenjavo v pečici
»Ker sem si že od malega želel živeti v hotelih in jesti v restavracijah, kuham zelo malo,« pravi bobnar skupine Katalena Robert Rebolj, ki se prav v teh dneh pripravlja na predstavitev Katalenine nove plošče. »Zadnja leta kosila jem v izbranih gostilnicah, ki jim zaupam glede nakupa in priprave hrane, prav tako se mi je dolgo zdelo, da se mi za enega praktično ne splača kuhati, saj bi za juho, glavno jed, solato in sladico porabil preveč časa, kar nekaj finančnih sredstev, da ne omenjam, da sem glede sladic popolnoma bos. Verjetno je to tudi posledica tega, da za sukanje v kuhinji nimam tako izrazitega veselja, temveč ta čas raje porabim za aktivnosti, ki so mi bolj pri srcu, denimo igranje bobnov in tenisa. Sem se pa v zadnjih tednih kljub vsemu nekajkrat zadržal v domači kuhinji in spet odkril čar samostojne priprave hrane – denimo brokolijeve juhe,« se smeje. »Moja specialiteta pa so piščančji trakci in krompir z zelenjavo v pečici.«
Sestavine:
piščančji file
mlad krompir
čebula
česen
bučke
paprika
češnjev paradižnik
sol
poper
mediteranske začimbe
olivno olje
Solata:
mešana solata ali motovilec
bučno olje
balzamični kis
Priprava:
Piščančji file narežite na trakce, malo zmarinirajte ter pustite v marinadi, medtem ko se segreva pečica, vi pa perete in režete zelenjavo. Kosi čebule in česna so lahko tudi nekoliko večji, pomembno je le, da jih je dovolj, še posebno s česnom ne skoparite. Nato vse pazljivo razporedite po velikem pekaču, ki ste ga namastili z olivnim oljem. Ob tem lahko dele zelenjave in mesa zlagate v sklope, lahko pa vse naključno premešate in vržete v pečico. Pecite na okoli 200 stopinjah Celzija 35–40 minut, vmes preverite, ali se kaj ne žge, in jed je pripravljena. Zraven postrezite solato, ki ste jo medtem pripravili. Nič posebnega, pravi Robert, a tisti redki, ki so imeli priložnost jed poskusiti, so jo še vsakič zelo pohvalili.