Zanimivosti

Ta teden kuhamo s Sašem Staretom

Lara Paukovič, Zvezde
31. 3. 2018, 11.01
Deli članek:

Z nami svoj priljubljeni recept, kuharske nasvete in trike vsak teden deli nov zvezdniški obraz. Mislite, da lahko njegovo najljubšo jed pripravite bolje?

Marko Vavpotič
Komik Sašo Stare je v šovu Zvezde plešejo izgubil sedem kilogramov.

Družinska pica

Sašo Stare, eden od letošnjih tekmovalcev v oddaji Zvezde plešejo, najbrž ne bi bil komik, če z nami ne bi delil prav posebnega recepta.

Sestavine za družinsko pico:
500 gramov moke
300 gramov sira (gavda in čedar)
140 gramov pelatov
150 gramov šunke
2 žlici olja
origano
bazilika
česen v prahu
poper
rdeča sladka paprika
1x družina
1x kvas

Priprava:
V posodico nalijte dva decilitra tople vode, vmešajte žličko sladkorja in kvas ter pustite, da kvas naraste. Medtem ko vzhaja, pojdite čez strahove pred resno zvezo, ki jih imate zaradi nekdanjega dekleta ali fanta. Da uspešno predelate čustvene travme, bo trajalo približno pol leta. Potem pa se previdno podajte v svet zmenkov. Po sistemu izločanja si poiščite primernega partnerja in ostanite v zvezi vsaj pol leta. Če želite, lahko sledita zaroka in poroka. Z zaroko ne pretiravajte, nikakor pa ne skrivajte prstana v hrano, kot to vidimo v filmih – posledice so lahko ogromni računi pri zlatarju in zobozdravniku. Ko bosta pripravljena, naredita ali posvojita otroka.

Družina je nared in čas je, da zamesite testo. Če je šlo vse po načrtu, je kvas že narasel. Nato v večji skledi zmešajte moko, sol, olje, kvas in vodo. Dobro pregnetite in pustite, da vzhaja približno trideset minut. Za omako v lonec zlijte malo olivnega olja, na njem prepražite malo česna v prahu, dodajte papriko v prahu ter zalijte s pelati. Dodajte baziliko in origano, poprajte in rahlo solite. Vse skupaj pokuhajte, dokler ne zavre, in pustite, da se ohladi. Naribajte sir (gavda in čedar v razmerju 1 : 1) in dobro zmešajte.

V vmesnem času je testo vzhajalo, zato ga raztegnite po pladnju, dveh ali treh (odvisno od tega, kako velika je vaša družina), dodajte omako in šunko ter posujte s sirom. Pecite na 250 stopinjah Celzija približno deset minut.

Preberite tudi: Na velikonočni mizi ne sme manjkati hren. Kliknite TUKAJ!