Srčkana solata
Sestavine:
2 rdeči pesi
sol, poper
2 žlici rdečega vinskega kisa
1 žlica limoninega soka
1 žlička dijonske gorčice
2 žlici olivnega olja
1 manjša skodela zelene solate
1 zavoj svežega kozjega sira
100 g pinjol
1 granatno jabolko
Priprava:
1. Pesi tesno zavijemo v folijo. Postavimo ju v pečico, ogreto na 220 stopinj, za eno uro. Pesi vzamemo iz pečice, počakamo, da se ohladita, ju olupimo in narežemo na rezine. Z modelom izrežemo srčke.
2. Solato umijemo, pinjole popražimo v ponvi brez maščobe, granatno jabolko prerežemo na pol in izločimo semena.
3. Za solatni preliv zmešamo kis, limonin sok, gorčico, nazadnje dodamo olje. Solimo, popramo.
4. Tudi iz kozjega sira z modelom oblikujemo srčke.
5. V skledi naložimo zeleno solato, dodamo preliv, dobro premešamo. Potresemo s pinjolami in semeni granatnega jabolka. Nazadnje dodamo še srčke rdeče pese in kozjega sira.