Čokoladni rogljički (150 min)
Sestavine za 60 rogljičkov:
170 g masla
150 g moke
30 g škroba
75 g sladkorja
1 vaniljin sladkor
2 rumenjaka
75 g mletih mandljev
45 g kakava v prahu
Za okras:
2 žlici sladkorja
2 vaniljina sladkorja
200 g temne čokolade (70 %)
Priprava:
1. Maslo narežemo na koščke. V skledi zmešamo moko, škrob, oba sladkorja, maslo, rumenjaka, mandlje in kakav in vse zgnetemo v gladko testo.
2. Testo oblikujemo v tri 20 cm dolge zvitke in jih zavijemo v prozorno folijo. Najmanj za dve uri jih postavimo na hladno.
3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Zvitke testa narežemo na centimeter debele rezine in iz vsake oblikujemo rogljiček. Položimo jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 10 minut.
4. V skodelici zmešamo navaden in vaniljin sladkor in v tej mešanici povaljamo še tople rogljičke.
5. Nad parno kopeljo stopimo čokolado in vanjo pomočimo oba konca rogljičkov.