Lazanja za dva
Sestavine za pekač v obliki srčka (prostornine 1,4 l):
2 žlici olja
1 čebula
1 strok česna
sol, poper
1 vejica timijana
1 vejica rožmarina
250 g mešanega mletega mesa
1 konzerva (400 g) paradižnika v koščkih
1 zavoj svežih listov testa za lazanjo
100 g kisle smetane
50 g sira
Priprava:
1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Popražimo ju na olju, dodamo meso. Nekaj minut mešamo in dodamo paradižnik. Solimo, popramo, začinimo z osmukanim in sesekljanim timijanom in rožmarinom. Dušimo pol ure.
2. Liste za lazanjo izrežemo v obliki pekača. V pekač odmerimo nekaj mesa in pokrijemo s testom. To ponovimo, dokler nam ne zmanjka listov in mesa.
3. Sir naribamo in zmešamo s kislo smetano. Prelijemo čez lazanjo in pečemo 35 minut v pečici na 200 stopinjah.