Zanimivosti

Jedi od srca - lazanja za dva

M. S., Maja
16. 2. 2018, 11.01
Deli članek:

Tudi s hrano lahko pokažemo svojemu najdražjemu ali najdražji, koliko nam pomeni. Danes pripravljamo lazanjo v obliki srca.

Revija Maja

Lazanja za dva

Sestavine za pekač v obliki srčka (prostornine 1,4 l):
2 žlici olja
1 čebula
1 strok česna
sol, poper
1 vejica timijana
1 vejica rožmarina
250 g mešanega mletega mesa
1 konzerva (400 g) paradižnika v koščkih
1 zavoj svežih listov testa za lazanjo
100 g kisle smetane
50 g sira

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Popražimo ju na olju, dodamo meso. Nekaj minut mešamo in dodamo paradižnik. Solimo, popramo, začinimo z osmukanim in sesekljanim timijanom in rožmarinom. Dušimo pol ure.

2. Liste za lazanjo izrežemo v obliki pekača. V pekač odmerimo nekaj mesa in pokrijemo s testom. To ponovimo, dokler nam ne zmanjka listov in mesa.

3. Sir naribamo in zmešamo s kislo smetano. Prelijemo čez lazanjo in pečemo 35 minut v pečici na 200 stopinjah.

Preberite tudi: Tako pripravljena jetra so prava poslastica! Kliknite TUKAJ!