Zanimivosti

Veselje za vse: prepognjena pica s šunko, gobami in orehi

M. O. Ž.
21. 1. 2018, 11.01
Posodobljeno: 23. 1. 2018, 20.22
Deli članek:

Gospodinje vemo, kako lepo je svoji družini postreči z jedjo, ki jo vsi z užitkom pojedo. Danes pripravljamo prepognjeno pico s šunko, gobami in orehi.

Revija Maja

Sestavine za 4 osebe:
2 hlebčka testa za pico (po 400 g)
200 g šunke
100 g ementalca
100 g mocarele
100 g gob (šampinjonov)
50 g orehovih jedrc
1 žlička origana
1 žlica olivnega olja
sol, poper

Priprava:

1. Že pripravljeno testo prerežemo na pol, da dobimo štiri kose. Šunko, sir in gobe narežemo na rezine. Orehe sesekljamo.

Pomemben je razvoj digitalnih storitev ki pripomorejo k višjemu zadovoljstvu strank

Zanimivosti

Kako izgleda kariera v zavarovalništvu?

2. Šunko narežemo na trakove in jih razdelimo na štiri testene podlage. Na vrh potresemo oba sira, gobe in orehe. Začinimo s ščepcem origana, soljo, in poprom.

3. Testo prepognemo, da dobimo obliko polmeseca, in robove dobro pretisnemo, da nadev ne bo uhajal. Pečico segrejemo na 220 stopinj.

4. Pekač namastimo z oljem in vanj položimo po dve pici. Pečemo nekaj minut, do zlatorjave barve.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo z igralko Silvijo Jovanović. Kliknite TUKAJ!