Sestavine za 4 osebe:
2 hlebčka testa za pico (po 400 g)
200 g šunke
100 g ementalca
100 g mocarele
100 g gob (šampinjonov)
50 g orehovih jedrc
1 žlička origana
1 žlica olivnega olja
sol, poper
Priprava:
1. Že pripravljeno testo prerežemo na pol, da dobimo štiri kose. Šunko, sir in gobe narežemo na rezine. Orehe sesekljamo.

Zanimivosti
Kako izgleda kariera v zavarovalništvu?
2. Šunko narežemo na trakove in jih razdelimo na štiri testene podlage. Na vrh potresemo oba sira, gobe in orehe. Začinimo s ščepcem origana, soljo, in poprom.
3. Testo prepognemo, da dobimo obliko polmeseca, in robove dobro pretisnemo, da nadev ne bo uhajal. Pečico segrejemo na 220 stopinj.
4. Pekač namastimo z oljem in vanj položimo po dve pici. Pečemo nekaj minut, do zlatorjave barve.