Sestavine za 4 osebe:
2 hlebčka testa za pico (po 400 g)
200 g šunke
100 g ementalca
100 g mocarele
100 g gob (šampinjonov)
50 g orehovih jedrc
1 žlička origana
1 žlica olivnega olja
sol, poper
Priprava:
1. Že pripravljeno testo prerežemo na pol, da dobimo štiri kose. Šunko, sir in gobe narežemo na rezine. Orehe sesekljamo.
2. Šunko narežemo na trakove in jih razdelimo na štiri testene podlage. Na vrh potresemo oba sira, gobe in orehe. Začinimo s ščepcem origana, soljo, in poprom.
3. Testo prepognemo, da dobimo obliko polmeseca, in robove dobro pretisnemo, da nadev ne bo uhajal. Pečico segrejemo na 220 stopinj.
4. Pekač namastimo z oljem in vanj položimo po dve pici. Pečemo nekaj minut, do zlatorjave barve.