Piščančja nabodalca (priprava: 45 minut)
Sestavine za 18 nabodalc:
6 zgornjih delov piščančjih krač brez kosti (približno 600 g)
400 g mladega pora
1 žlica sončničnega olja
4 žlice riževega vina (ali konjaka)
4 žlice sojine omake
1 žlica belega vinskega kisa
1 žlica kristalnega sladkorja
2 žlički koruzne moke
1 žlička nastrganega ingverja
1 žlica sezama
Priprava:
1. Meso narežemo na koščke, očiščen por pa na 4 cm dolge palčke.
2. Koščke piščanca in pora nabodemo na 18 do 20 bambusovih nabodalc. Na vsakem naj bosta dve kocki mesa in ena palčka pora. Nabodalca premažemo z oljem in položimo v aluminijasto posodo za žar.
3. Žar zakurimo in pečemo nabodalca od 7 do 8 minut na vsaki strani, da se meso speče. Tekočino odlijemo.
4. Medtem pripravimo omako, in sicer tako, v ponvici segrevamo riževo vino, sojino omako, kis, sladkor, koruzno moko, ingver. Vre naj od 2 do 3 minute, da se omaka zgosti.
5. Nabodalca premažemo z omako in potresemo s sezamom. Na žaru jih pečemo še kakšno minuto in postrežemo kot toplo predjed.