Uporabimo svež ali vložen ananas. Naslednjič pripravimo še katero od različic. V testo lahko vmešamo nekaj žlic kokosovih kosmičev, čokolade v prahu ali mletih mandljev. Po enakem receptu poleti pripravimo še kolač z drugim sadjem, na primer češnjami ali marelicami.
Sestavine: 300 ml mleka, 70 g sladkorja, 50 g moke, 50 g masla, 3 rumenjaki, 1 jajce, žlička pecilnega praška, žlička vaniljeve arome, 1 kozarec vloženega ananasa, ščepec soli, sladkor za posip.
Priprava:
1. V skledi stepemo jajca in sladkor. Moko in pecilni prašek presejemo in ju med mešanjem po žlicah dodajamo v testo, da postane gladko.
2. Maslo raztopimo, ga damo v mleko in oboje vmešamo v testo, ki postane gosto ter tekoče. Dodamo še sol in vaniljevo aromo.
3. Testo prelijemo v okrogel pekač. Nanj položimo dobro odcejene rezine vloženega ananasa.
4. Kolač pečemo pri temperaturi 180 stopinj od 30 do 40 minut ali toliko, da rob dobi zlato rumeno barvo. Postrežemo še vročega in ga pred tem potresemo s sladkorjem v prahu.