Zanimivosti

Mmmm ... Slastna zelenjavna ponev z zeliščnimi cmoki

M. O. Ž.
11. 1. 2018, 12.01
Deli članek:

Privoščite si brezmesni oddih!

Revija Maja

Zelenjavna ponev z zeliščnimi cmoki

Sestavine za 4 osebe:
1 žlica olivnega olja
2 pora
2 stroka česna
2 pastinaka
4 korenčki
2 vejici svežega rožmarina
75 g mešanice treh žit (pira, ječmen, riž)
400 g vloženih paradižnikov v koščkih
400 ml čiste zelenjavne juhe
2 žlici rdečega pesta (iz vloženih sušenih paradižnikov)

Za cmoke:
100 g moke
1,5 žličke pecilnega praška
50 g zamrznjenega masla
2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava:
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Por očistimo in narežemo na obročke, česen olupimo in sesekljamo, pastinak in korenje ostrgamo in oboje narežemo na koščke.

2. V nepregorni posodi (primerni tudi za v pečico) segrejemo olje in na njem 2 minuti pražimo por in česen. Dodamo pastinak, korenje in rožmarin in pražimo še 3 minute.

3. Vmešamo mešanico treh žit, koščke paradižnika, pesto, zalijemo z juho in vremo 15 minut.

4. Medtem zmešamo moko s pecilnim praškom, naribamo kos zamrznjenega masla, dodamo peteršilj, sol, štiri ali pet žlic hladne vode in zgnetemo v mehko testo. S pomokanimi rokami oblikujemo osem cmokov in jih položimo v posodo, na zelenjavo.

5. Posodo pokrijemo in damo v pečico za 20 do 25 minut.

Majin nasvet

Če nimamo svežega rožmarina, ga zamenjamo z žličko posušenega.

Preberite tudi: Najboljša shujševalna enolončnica. Kliknite TUKAJ!