Zanimivosti

Jabolčna pita z mandlji

C. R.
1. 12. 2017, 16.01
Deli članek:

Razvajajte svoje najbližje z jabolčno pito.

Thinkstock Photos

Čas priprave: 1 ura in 30 minut

Potrebujemo:

Za testo:
- 120 gramov bele moke,
- 20 gramov sladkorja,
- 50 gramov masla,
- 1 rumenjak,
- ščep soli,
- 1 žlico vode.

Za nadev:
- 4 jabolka,
- 2 žlici sladkorja,
- cimet,
- 30 gramov mandljev,
- kislo smetano.
 
Priprava:
V posodi moko, maslo, sol, sladkor, rumenjak in žlico vode dobro premešamo in pregnetemo. Testo oblikujemo v kepo in postavimo na hladno za dvajset minut. Jabolka olupimo, naribamo ter jim dodamo pol žličke cimeta, sladkor, kislo smetano in mandlje. Ohlajeno testo razvaljamo in z njim obložimo z maslom namaščen model za pite. Testo na več mestih preluknjamo z vilicami. Jabolčno maso nanesemo na testo in pečemo trideset minut na 180 stopinjah Celzija.