Zanimivosti

Ta teden kuhamo z glasbenikom Dejanom Vunjakom

Lara Paukovič
1. 12. 2017, 11.01
Deli članek:

Z nami svoj priljubljeni recept, kuharske nasvete in trike vsak teden deli nov zvezdniški obraz. Mislite, da lahko njeno ali njegovo najljubšo jed pripravite bolje?

Veseljak
Dejan Vunjak kljub mladosti ne mara preveč gibanja.

Pečena jabolka

Priljubljeni pevec Dejan Vunjak se je odločil, da bo z bralci Zvezd delil recept za sladico, ki jo doma pripravljajo že vrsto let. »Sicer na žalost bolj poredko – običajno pride na vrsto ob kakšnih praznikih, ko se vsa družina zbere na kupu. Vsi vemo, da se je najlepše 'basati' ob dobri družbi, še posebno če je hrana dobra.«

Sestavine:
2 jabolki
med
orehi
cimet ali muškatni orešček

Priprava:
V jabolko izdolbite manjšo luknjo iz vrha tako, da sok ostane v njej. Pri tem morate biti previdni, da jabolka ne preluknjate, saj bodo v nasprotnem primeru iz njega iztekle preostale sestavine. V luknjo nato potresite malo cimeta in muškatnega oreščka in ga razmažite po robovih. Luknjo v jabolku zapolnite z orehi. Glede količine se odločite sami – vse je stvar okusa. Z majhno žlico zajemite med in ga dodajte v luknjo, jabolko pa nato zavijte v aluminijasto folijo tako, da med peko ne bo razpadlo. Postavite v pečico in 45 minut pecite pri 200 stopinjah Celzija.