Zanimivosti

Tako pripravljene zelenjave najbrž še niste jedli!

M. O. Ž.
18. 11. 2017, 12.01
Deli članek:

Korenasto zelenjavo lahko pripravimo tudi v pečici.

Revija Maja

Jesen je polna pridelkov, ki nas vabijo, da jih jemo prav vsak dan. Poleg juh in enolončnic lahko korenasto zelenjavo spečemo tudi v pečici in jo ponudimo z metinim pestom za prilogo.

Sestavine za 4 osebe:
300 g rdeče pese
300 g peteršiljevega korena
300 g korenja
300 g krompirja
300 g buče hokaido
4 žlice repičnega olja
3 žličke karijeve paste
sol, poper

Za metin pesto:
40 g mandljev (palčke)
1 šopek mete
1 strok česna
60 ml pomarančnega soka
4 žlice olja
morska sol

Priprava:
1. Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico segrejemo na 200 stopinj.
2. Zelenjavo olupimo oziroma ostrgamo. Peso, peteršiljev koren, korenje in krompir narežemo na 1,5 cm debele rezine. Buči odstranimo semena in jo narežemo na krhlje.
3. Zelenjavo pokapljamo z oljem, solimo, popramo in v pečici pečemo od 25 do 30 minut. Pet minut pred koncem peke med zelenjavo vmešamo karijevo pasto.
4. Za pesto popražimo mandlje v ponvi brez maščobe. Počakamo, da se ohladijo. Metine lističe osmukamo in jih ukašimo z mandlji, česnom, pomarančnim sokom in oljem. Solimo. Pesto ponudimo k pečeni