Zanimivosti

Nekaj prav posebnega: Kava z bučnim pirejem

Revija Maja
16. 11. 2017, 15.01
Deli članek:

Jesenske buče nas vabijo s svojo barvo in intenzivno aromo, da jih ukašimo v pire ali vitaminski zmešanček, skuhamo v juhi in dodamo testu za kruh ali kolač. Celo kava je lahko z dodatkom oranžne kaše nekaj prav posebnega.

Profimedia

Kava z mlekom in bučnim pirejem (20 min)

Sestavine za 4 osebe:
80 g bučnega pireja
2 žlici medu
½ žlički cimeta
½ žličke mletega ingverja
1 ščepec kardamoma
300 ml mleka
4 kave espresso (po 30 ml)

Priprava:
1. Bučni pite pretlačimo skozi cedilo, da kasneje ne bo koščkov v kavi. Med zmešamo z začimbami. Oboje odmerimo v visoke kozarce.
2. Mleko segrejemo in spenimo, natočimo v kozarce.
3. Previdno prilijemo še kavo in mleko ter takoj ponudimo, ko so plasti še ločene.